Recreatievaarkaart Biesbosch 2024

Vanaf augustus 2024 is een nieuwe Recreatievaarkaart van de Biesbosch verkrijgbaar bij de entreepoorten van Nationaal Park De Biesbosch.

Aanleiding
In 2019 verscheen de eerste recreatievaarkaart voor de Biesbosch. Dat was een groot succes en de voorraad was snel op. Daarom ligt er nu een nieuwe, helemaal geactualiseerde recreatievaarkaart.

Satelietbeeld
Het bijzondere aan de kaart is dat de cartograaf, Buro Glaap, het satellietbeeld van de Biesbosch als uitgangspunt heeft genomen. Mede hierdoor is de kaart heel overzichtelijk. De kaart geeft voor mensen op het water de oriëntatiepunten en de vaarsnelheden weer. Ook staan er voorzieningen op de kaart zoals kano-in- en uitstapplaatsen, steigers en visplekken. Naast deze praktische voorzieningen wordt ook aangegeven waar je uit de boot kunt stappen om een wandeling te maken, horeca kan bezoeken en uitzichtpunten en vogelkijkhutten kan vinden. Op de achterkant van de kaart vind je onder meer wandel- en visstips en informatie over flora en fauna en vaarregels in de Biesbosch.

De kaart wordt tegen een vaste verkoopprijs van € 4,50 verkocht bij Biesbosch MuseumEiland, Biesboschcentrum Dordrecht, VVV Drimmelen, VVV Geertruidenberg en VVV Dordrecht.

De kaart kon mede dankzij een bijdrage van het Biesbosch Streekfonds en van Evides waterbedrijf worden herdrukt. Aan deze kaart hebben meegewerkt; Staatsbosbeheer, Sportvisserij ZWN, , gemeente Drimmelen, gemeente Altena, gemeente Geertruidenberg, gemeente Dordrecht, Watersportservice Crezée, Fietsersbond Brabant afdeling Drimmelen, Fietsersbond Drechtsteden, Wandelnet.

De kaart is een uitgave van het Biesboschnetwerk.