Agenda wandeltochten
Bedrijf te bezoeken
Wandelroutes
Wandelen in de Biesboschregio

In de Biesbosch zijn vele wandelmogelijkheden om de typische landschappen en natuur te ervaren. Uniek is om een vaar- en wandelcombinatie te maken met een georganiseerde excursie of met een eigen of gehuurde boot. Bekijk hier populaire wandelroutes.

Er zijn verschillende vertrekpunten voor een tocht. Voor een overzicht van de mooiste wandelingen is de kaart met uitzichtpunten in de Biesbosch handig.

De directe omgeving van het nieuwe Biesboschmuseumeiland zijn routes van 1 tot 20 kilometer. De kaart Wandelingen vanuit Biesboschmuseum geeft een overzicht en vanaf deze locatie is een combinatie met een bezoek aan het museum en/of een tocht met de fluisterboot een aanbeveling.

Maar avontuurlijker is natuurlijk om zelf of met een speciale wandelexcursie het water over te steken en midden in de natuur te wandelen. Voor georganiseerde excursies kijk in de agenda van de Biesbosch in het menu.

Op de website van het Nationaal Park zijn alle wandelingen in de Biesbosch uitgebreid omschreven.

Maar ook rondom de Biesbosch is veel te ontdekken, er zijn veel prachtige wandelroutes uitgezet en er ligt een compleet knooppuntennetwerk.In de menubalk hiernaast lees je meer over alle wandelroutes in de regio. Routes zijn mogelijk rondom verschillende thema’s zoals bijvoorbeeld het Liniepad, de Oostwaardroute, of de poëzietocht.

Bevers
Vogelspotten

Leuke tips

Dordrecht

Laarzenpad door grienden en wilgenvloedbos langs talrijke soorten wilgen,…

Lees meer
Geertruidenberg

In Noord Brabant liggen vijf gerestaureerde spoorbruggen. Over drie...

Lees meer
Geertruidenberg

In Geertruidenberg is een kinderbelevingstocht uitgezet langs  mooie historische…

Lees meer

Naar boven