• Tip lage zwaluwe omgeving Vertoeven op het platteland
Bootverhuur
Fietsroute Rondje boerenland
Wandelroute
Entree Lage Zwaluwe

Lage Zwaluwe is net als Drimmelen gelegen aan de rivier de Amer. De binnen- en buitenhaven speelt een belangrijke rol voor het dorp. De hier gevestigde jachthavenbedrijven zijn georiënteerd op de Biesbosch en er worden sloepjes verhuurd. Zowel de natuurliefhebbers als de liefhebbers van oude gebouwen komen in Lage Zwaluwe, met zijn diverse markante gebouwen zoals enkele fraaie kerken en een aantal monumentale boerderijen, royaal aan hun trekken.

In Lage Zwaluwe is een TOP overstappunt waar u uw auto kunt parkeren om vervolgens te wandelen of met de fiets tochten te maken. Bekijk de kaart voor de mogelijkheden.

Vanaf mei 2017 is het mogelijk om vanaf Lage Zwaluwe over te varen om de specifieke Biesbosch natuur met bevers en zeearend te kunnen spotten. Een tip: fiets een rondje Biesbosch (ong 50km) en volg de audiotour met interessante weetjes. Deze is eenvoudig te downloaden.

Veer naar overzijde: voor bezoek topnatuur, Biesbosch Museumeiland of maak Fietsrondje Biesbosch
Een elektrisch aangedreven veer vaart vanaf 6 mei 2017 van Lage Zwaluwe naar de overkant, het Nationaal Park De Biesbosch om fietsers en wandelaar middenin de Biesbosch te brengen. Het veer kan twaalf personen per afvaart vervoeren. Een enkele afvaart voor volwassenen kost 4 euro. Kinderen tot 17 jaar en 55+ers betalen 3 euro en kinderen tot 12 jaar varen gratis mee. Een retourtje bedraagt 7 euro.


Naar boven