Vroege Vogel Rondvaart Biesbosch

Type:

Biesbosch, Excursie

Omschrijving

Delta Safari gaat met een schip van de Zilvermeeuw een vroege ochtendtocht maken door de Biesbosch. We maken een rondvaart van vier uur door het hart van de Brabantse Biesbosch. Onderweg zullen we op meerdere plekken stil gaan liggen, zodat we alle tijd hebben om de omgeving en de vogels te bekijken. Het panorama-dek zorgt er voor dat we goed over het gebied uit kunnen kijken. Misschien zien we wel een roerdomp boven het riet vliegen. Of jagende visarenden…

We vertrekken om 07:00 uur vanuit de haven van Drimmelen. We worden aan boord van de Zilvermeeuw 6 ontvangen met koffie of thee. Nadat we de Amer zijn over gestoken, varen we het gebied in. Onderweg hebben we aandacht voor de rietlanden die door Staatsbosbeheer worden hersteld voor rietvogels. Ook kijken we uit naar de visarenden. We weten nu nog niet of, en waar de vogels dit jaar gaan broeden, maar de kans is groot dat ze weer in één van de elektriciteitsmasten zullen gaan nestelen. Midden in het gebied. En het mooie is dat we daar dan, op gepaste afstand, langs zullen varen.

Verder gaan we natuurlijk op zoek naar zeearenden of zien we misschien nog een bever in de vroege ochtenduren.

De tocht duurt vier uur. Twee kopjes koffie of thee en een biezenkoek zijn inbegrepen. Kosten zijn €40,- per persoon en €25,- voor kinderen tot en met 12 jaar. Er is plek voor ongeveer 50 personen aan boord.

Openingsdata en tijden

zondag 26 mei 2019 om 7:00