Schapenkoppengolf

Type:

Actief en Sportief

Omschrijving

Mogelijk in: Dordrecht
Duur: Circa 2,5 uur

De inwoners van bijna alle steden in Nederland hebben wel een scheldnaam. De Dordtenaren heten Schapenkoppen. Twee Dordtenaren die in de buurt een schaap hadden gekocht, voelden er weinig voor de stadskas te spekken. Zij kleden het schaap aan als mens, namen het dier tussen hen in en hielden het aan de voorpoten vast terwijl zij door de stadspoort gingen. Toen het plan bijna geslaagd leek zei het schaap bèèè en moesten de mannen toch betalen. Sinds die tijd heten Dordtenaren Schapenkoppen.

U wordt voor het Schappenkoppengolf ontvangen bij Bistro “De Lachende Gans”. Hier ontvangt u het spelmateriaal en krijgt u een korte uitleg.
Verdeeld in groepen gaat u op eigen gelegenheid de stad in. Om en om bent u aan slag. Tussen de “Schapenkoppen” door gaat u al golfend dwars door het oude centrum van Dordrecht, met wel heel bijzondere holes. Al spelende is uw doel om zo snel mogelijk met zo min mogelijk slagen de hole te raken (lantarenpalen, bankjes, gasmeters etc.). Zo loopt u het gehele parcours.

TIP: Breidt uw spel uit met koffie met gebak of een heerlijke lunch bij De Lachende Gans!

Openingsdata en tijden