Het Hof van Nederland

Type:

Kunst en Cultuur

Omschrijving

Het Hof van Nederland
Het Hof van Nederland is een plek van nationale betekenis. In dit museum in Dordrecht zit je op de eerste rij bij de Eerste Vrije Statenvergadering van 1572. Een belangrijke gebeurtenis, die aan de basis lag van de onafhankelijke Republiek der Nederlanden, de voorloper van ons Nederland van nu.
Verfilmd door een topregisseur, met bekende Nederlandse acteurs en te zien op de plek waar de vergadering echt plaatsvond, in de Statenzaal.

Er is meer
Je beleeft ook de vroege Gouden Eeuw van het 14de-eeuwse Dordrecht, als belangrijkste stad van Holland. Je leert over de invloed van de Synode van Dordrecht op de Nederlandse
taal en cultuur. En je ontdekt ‘Dordt’ als de stad van Johan en Cornelis de Witt en als stad van watersnood en Biesbosch.

Staalkaart van de Nederlandse geschiedenis
Het Hof van Nederland is onmiskenbaar ook het verhaal van Nederland; de historie van de stad als staalkaart van de Nederlandse geschiedenis. Dit alles in een multimediale presentatie, waarin een fraaie selectie objecten uit de omvangrijke Collectie Dordrecht wordt afgewisseld met
interactieve toepassingen.
In 1572 werd in dit gebouw de basis gelegd voor een onafhankelijk land.
Waar je vrij bent om te denken wat je denkt, te geloven wat je gelooft en te zijn wie je bent.
Dit stond in het verslag van de Eerste Vrije Statenvergadering, mijlpaal van het verleden, wegwijzer voor de toekomst.

Openingsdata en tijden