Gastenverblijf Munnickenheide

Type:

Bed and Breakfast, Trekkershut

Omschrijving

Gastenverblijf Munnickenheide

Gastenverblijf Munnickenheide is gelegen in het Brabantse Terheijden, vlak onder Breda aan het Wilhelminakanaal. Sinds kort kun je hier overnachten in stoere POD’s. Een POD is een soort houten tent. Het buitengevoel van kamperen en dan supercomfortabel overnachten? Dat is een POD!

Overnachten in ‘The Pod’ biedt het beste van 2 werelden, namelijk het authentieke kampeergevoel en het comfort van luxe slapen ook wel Glamping genoemd. In elke POD vind je 2 opgemaakte bedden, een kacheltje, verlichting, elektriciteit en gratis wifi. Voor de isolatie is gebruik gemaakt van schapenwol. Dankzij de gekozen materialen en het bijzondere ontwerp voelt het verblijf in ‘The Pod’ avontuurlijk en geborgen tegelijk. Voor de traditionele kampeerders en moderne vakantiegangers is ‘The pod’ een geweldige plek voor een lange of korte vakantie.

Gastenverblijf Munnickenheide biedt naast de POD’s ook plek voor eigen kampeermiddelen en gastenverblijven. Ontbijt is voor een klein bedrag per persoon bij te boeken.

Omgeving

Munnickenheide is een boerderij aan het Munnikenhof in Terheijden. Het ligt tussen 2 verdediging linies in, deze zijn in 1701 aangelegd en van grote historische waarde. Er zijn veel overblijfselen terug te vinden binnen een straal van 3 km zoals; de Linies van het Munnikenhof, de Houtse Linies, de Spinolaschans op den Hartel en de schans in Terheijden. Tegenwoordig is de linie een vrij toegankelijk natuurgebied waar u heerlijk kunt wandelen. Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen met natuurgebieden als de Biesbosch en het iets minder bekende Eendekooi in de buurt.

Breda is een half uurtje fietsen de ene kant op, het leuke stadje Oosterhout een half uurtje fietsen de andere kant op. Er zijn vele fiets- en wandelroutes die over het Munnikenhof gaan en sinds kort zelfs een gloednieuwe mountainbikeroute! Dit maakt gastenverblijf Munnickenheide uitermate geschikt voor mensen die heerlijk willen fietsen of wandelen en een leuke overnachtingsplek zoeken als startpunt of een plek zoeken om onderweg te slapen.

Omdat het een kleinschalige accommodatie is, is het ook een goede locatie om als groep te verblijven. Je hebt dan het hele terrein voor jezelf. Er zijn 4 POD’s te huur dus slaapplaats voor 8 personen, maar ben je met meer personen? Dan kunnen er caravans, campers of tentjes bij gezet worden, tegen een kleine campingprijs.

Openingsdata en tijden