Biesboschcentrum Dordrecht

Type:

Bezoekerscentrum, Bootverhuurbedrijf, Recreatiegebied, Speeltuin

Omschrijving

Bezoekerscentrum met een tentoonstelling ‘De Biesbosch, een Hollandse jungle’ met veel doe-elementen en een korte filmvoorstelling “Biesbosch Waterepos”. Informatiebalie, huiscafé Biestro, bijenkas, bibliotheek en natuurwinkel. Het centrum organiseert het hele jaar vaar- en wandelexcursies. Kano’s, roeiboten, fluisterboten en sups zijn te huur. Vanuit het bezoekerscentrum lopen diverse natuurpaden. Speciaal is het Griendmuseumpad met langs de route o.a. oude griendwerkersketen. Buiten het centrum bevindt zich het BeverBos met een observatieplatform, wandelpad en informatie over de bevers en hun leefwijze. De Speeldernis is een avontuurlijke speeltuin.

Biesboschcentrum Dordrecht
De wisseltentoonstellingen en exposities veranderen regelmatig. Deze kunnen een algemeen natuurthema hebben of specifiek gericht zijn. Regelmatig is er werk van lokale kunstenaars te bewonderen.

De Biesbosch, een Hollandse jungle
Deze tentoonstelling laat zien wat er allemaal in de Biesbosch te beleven is. Landschap, cultuurhistorie, flora en fauna komen aan bod. U kunt er zelfs aan een beverpels voelen!

Biesboschverhalen Anno Nu
Neem plaats op één van de prachtig vormgegeven luisterstoelen en stap in de wereld van de Biesbosch. Verhalen van vroeger en nu worden persoonlijk verteld door mensen van de Biesbosch. Over wonen, werken, familie, natuur en cultuurhistorie.

Buiten de verhalen om is er genoeg te zien. Originele attributen uit het rijke verleden van de Biesbosch staan uitgestald in glazen stopen en kastjes. Het materiaal dat gebruikt is, is deels afkomstig uit de Biesbosch. Zo zijn de stoelen bekleed met het leer van Schotse Hooglanders.
Tevens is er een kinderhoekje waar kinderen kunnen lezen kleuren.

Rondvaartboot

Sterling is een open
fluisterboot, met name bedoeld voor natuurtochten (ook in combinatie met
wandelen mogelijk).

Bootverhuur
Verhuur van canadese kano’s, kajaks, elektrische boot, fluisterboten, roeiboten en sups (Standup Paddling).

Huiscafé ‘Biestro’
Naast het bezoekerscentrum bevindt zich huiscafé ‘Biestro’. Hier kunt u terecht voor koffie met gebak of een uitgebreide lunch. Het terras geeft een fraai uitzicht op de Biesbosch en de haven van het Biesboschcentrum. Voor een receptie of een etentje buiten de openingstijden van het Biesboschcentrum kunt u hier ook terecht.

Openingsdata en tijden