Recreatieoord De Warande

Zwemmen bij De Warande geeft een boost aan de gezondheid en aan je humeur. Zwemmen werkt ontspannend. Dat komt doordat het water je lichter doet voelen. Het vermindert stress en neerslachtigheid. Genoeg redenen om te beginnen met zwemmen! En wel bij Recreatieoord De Warande. Zij bieden tal van mogelijkheden.

Baantjes trekken

Zowel voor de plezierzwemmers als de fanatieke baantjestrekkers zijn er verschillende momenten om te zwemmen bij De Warande. Daarnaast zijn er verschillende zwembaden. Zo beschikken ze over een 50 meter sportbad wat acht banen heeft met een lengte van 50m. Het sportbad van 27 graden Celsius kan ook in twee banen van 25m worden verdeeld. Een andere optie is het instructiebad, welke zes banen heeft. Het instructiebad is in vergelijking tot het sportbad iets warmer, namelijk 29 graden Celsius. Voor de hele snelle en fanatieke zwemmers worden tijdens het banenzwemmen in het 50m sport bad speciale snelle banen gecreëerd; een borstcrawl- en een doorzwembaan. Voor ieder wat wils dus!

Recreatief zwemmen

Recreatief zwemmen bij Recreatieoord De Warande is een leuke en gezonde manier om tussendoor aan de conditie te werken. Zeker als je geen behoefte hebt om in een vaste groep te sporten. Je kunt het zo intensief of ontspannend maken als je zelf wilt! Tijdens het recreatief zwemmen bij De Warande kan het zwembad gebruikt worden voor meerdere activiteiten, bijvoorbeeld voor banenzwemmen in het diepe deel. Daarnaast kan er ook gespeeld worden met verschillende matten en ander leuk speelmateriaal. Het grote voordeel van deze zwemactiviteit is dat het water een lekkere temperatuur heeft voor de recreatieve banenzwemmers én voor vrij zwemmers.

Zwemles bij De Warande

Wanneer je gaat leren zwemmen is dit niet alleen heel belangrijk voor je eigen veiligheid maar dit is natuurlijk ook ontzettend leuk om te leren! Zwemles bij Recreatieoord De Warande wordt gegeven naar de eisen van de  Het zwemmen vindt plaats volgende de regels van de Nationale Raad Zwemveiligheid (NRZ). En je kunt 3 nationale zwemdiploma’s behalen: het A-, B- en C-diploma. Diploma A en B zijn waardevolle tussenstappen naar zwemveiligheid. Na het behalen van zwemdiploma C is je kind een echte ‘vriend van het water’ geworden en is dan in staat om zichzelf goed te redden in zwembaden en bij activiteiten in en op het water.

Teamuitjes en andere groepsactiviteiten

Teamuitje, schoolsportdag, bedrijfsuitje of teambuilding: ook voor allerlei outdoor-activiteiten kun je op het terrein van De Warande terecht. Zo zijn er ook mogelijkheden voor kinderfeestjes met discozwemmen of zelfs een zeemeermin experience! De medewerkers van De Warande helpen je graag wanneer je vragen hebt over de mogelijkheden tot reserveren voor groepen.

Brasserie De Warande

Na alle activiteit in het zwembad heb je vast trek gekregen. Brasserie De Warande biedt de oplossing. Met een ruime keuze aan heerlijke broodjes, smaakvolle tosti’s, goed gevulde soepen, frisse salades en hoofdgerechten kom je hier niets te kort! Op de menukaart staan gerechten voor de ouders, maar zeer zeker ook voor de kleinere onder ons. Voor actuele openingstijden raden wij aan de website van Brasserie De Warande te bezoeken.

De Warande bezoeken

Ben je aan verkoeling toe en wil je een dagje zwemmen bij De Warande in Oosterhout? Bezoek de website van De Warande voor de actuele openingstijden en tarieven. Ben je hier op vakantie, bekijk dan ook eens de andere activiteiten die je kunt doen in de buurt van Oosterhout en de Biesbosch.