Wandelroute langs de Donge

Wanneer we het hebben over mooie wandelroutes in en rondom de Biesbosch, mag deze wandelroute langs de Donge niet ontbreken. Ontdek de omgeving van Geertruidenberg tijdens een 6,5 kilometer lange wandelroute. Combineer dit met andere activiteiten in de regio Geertruidenberg en je bent de hele dag of zelfs meerdere dagen zoet!

De Donge

De Donge is een rivier die ontspringt vanuit een beek nabij het plaatsje Dongen in Noord-Brabant. De Donge is in totaal 35 kilometer lang en mondt uit in de rivier de Amer bij Geertruidenberg. De rivier is in de omgeving van Geertruidenberg en Raamsdonksveer een stuk breder dan op andere punten, waardoor deze in het verleden veel werd gebruikt voor de schoen- en leerindustrie. Je vond hier dan ook de Dongecentrale (producent van elektriciteit) en meerdere scheepswerven. De scheepswerven hebben inmiddels plaatsgemaakt voor woningbouw, maar langs de Donge vind je nog steeds een paar bedrijven die de rivier gebruiken voor de aan- en afvoer van grondstoffen. Tegenwoordig kun je langs de rivier ook heerlijk wandelen en genieten van de mooie omgeving.

Wandelen langs de Donge

De wandelroute langs de Donge neemt je mee door gemeente Geertruidenberg. De route start bij de Stationsstraat in Raamsdonk en loopt door tot de Oostpolder, langs rivier de Donge en de mooie Langstraatboerderijen van het dorp Raamsdonk. De wandelroute is 6,5 kilometer lang, maar kan indien gewenst verlengd worden tot een route van 9,5 kilometer. Combineer de wandeling met een bezoek aan Fort Lunet, een evenementenlocatie met restaurant aan de oever van de Donge. Bij Fort Lunet kun je niet alleen eten, maar ook een elektrische sloep of scooter huren en er is zelfs de mogelijkheid om een escaperoom te spelen!

Ontdek de omgeving

Wil jij de prachtige omgeving van Geertruidenberg ontdekken met deze mooie wandelroute langs de Donge? Bekijk de wandelroute en start direct met wandelen. Wil je weten wat er nog meer te doen is in Geertruidenberg? Bekijk dan onze highlightpagina of bezoek de website van VVV Geertruidenberg.