Stadswandeling in Geertruidenberg

Een belevenis in de buurt van de Biesbosch die niet mag ontbreken op je lijstje is een stadswandeling door Geertruidenberg. Deze plaats was in de Middeleeuwen een welvarend handelsstadje en veel sporen uit die tijd zijn bewaard gebleven. De gidsen van het VVV kantoor in deze stad hebben dan ook ieder hun hart verpand aan de historie van deze vestingstad. Dit merk je meteen wanneer je een stadswandeling door Geertruidenberg boekt.

Wandelen door Geertruidenberg

Wanneer je een stadswandeling boekt door Geertruidenberg, wandel je in een klein uurtje door dit historische vestingstadje. De wandeltocht begint bij het VVV kantoor op de Markt, waar je ook een routebeschrijving kunt verkrijgen. De start van de wandeltocht door Geertruidenberg is direct indrukwekkend: ontdek het grote en eeuwenoude marktplein, omringd door een dubbele rij linden en vele historische panden. Bolwerken, Ravelijnen en grachten verhalen over de latere rol als grensvesting tussen Holland en Brabant. Tijdens de wandeling kom je voorbij veel bezienswaardigheden die te maken hebben met de Zuidwaterlinie. Ontdek bijvoorbeeld museum De Roos, Arsenaal St. Gertrudis en de Geertruidskerk. De stadswandeling door Geertruidenberg is ongeveer drie kilometer lang en daardoor geschikt voor verschillende doelgroepen. Je kunt gratis parkeren in het centrum van Geertruidenberg.

Zelf op pad

Wil je zelf op pad en Geertruidenberg verkennen? Met de gratis izi.TRAVEL-app word je geleid langs de historische bezienswaardigheden van Geertruidenberg. Ontdek in je eigen tempo de vestingstad en geniet ondertussen van de fascinerende verhalen. Tussendoor een kleine pauze houden om te genieten van een terrasje op de Markt? Ook dit is mogelijk. Je kunt de stadswandeling ook combineren met een bezoek aan Museum De Roos, waar op dit moment een interessante tentoonstelling te zien is. Je betaalt dan slechts €2,00 entree. Heb je een Museumjaarkaart? Dan kun je dit museum gratis ontdekken.

Stadswandeling door Geertruidenberg boeken

Wil je een stadswandeling maken door Geertruidenberg onder begeleiding van één van onze ervaren gidsen? Het VVV kantoor biedt regelmatig stadswandelingen aan, welke je kunt reserveren door te mailen naar info@vvvgeertruidenberg.nl. Let erop dat wij maximaal zes deelnemers per groep toestaan en dat reserveren verplicht is. De kosten bedragen €4,00 voor volwassenen en €1,50 voor kinderen. Bekijk voor meer informatie de website van VVV Geertruidenberg.