Fietsen in de Biesboschlinie

Je kunt heerlijk fietsen in de Biesboschlinie. Met de wind in je haren en de zon in de rug fiets je door het zuidelijke deel van de Hollandse Waterlinie. Er zijn verschillende routes die je kan volgen, waaronder een WO I fietsroute. Naast de geschiedenis kent de Biesboschlinie prachtige natuurschoon en landelijke rust.

Verhalen van de Biesboschlinie

Fiets door het prachtige landschap terwijl je luistert naar de historische verhalen van de Biesboschlinie. Deze unieke landschap kent het grootst aantal bewaarde schuilplaatsen die gebruikt werden in de Eerste Wereldoorlog. Bij deze route kun je de app izi-Travel downloaden om meerdere unieke soldatenverhalen te luisteren. Terwijl je fietst, ga je terug in de tijd!

Route met forten en sluizen

De Hollandse waterlinie is een van de grootste rijksmonumenten van Nederland en loopt van Muiden tot in de Biesbosch. In dit gebied vind je vier forten, twee sluizen, diverse kazematten en een vesting. Stap op de fiets en kom langs Fort Altena, Fort Bakkerskil, de Papsluis, de Sluis en vesting Woudrichem. Er is genoeg te zien in de Biesboschlinie!

Pauzeren tijdens de fietsroute

Na enige kilometers gefietst te hebben, zul je wel toe zijn aan een pauze. Gelukkig heb je langs de route voldoende mogelijkheden om even bij te komen bij een van de restaurants en cafés. Uiteraard kun je zelf ook een eigen lunchpakket nuttigen. Naast fietsen kun je dus prima eten en drinken in de Biesboschregio!

Meer informatie over de Biesboschlinie?

Wil je graag meer informatie over de Biesboschlinie en zijn verhalen? Ben je benieuwd of je de verschillende forten kunt bezoeken? Bekijk onze tips voor fietsen in de Biesboschregio op onze website.