Stadswandeling door Woudrichem

Een stadswandeling door de historische vesting van Woudrichem, dat moet je gedaan hebben! Woudrichem is een oude vestingstad in de gemeente Altena, gelegen in de Vestingdriehoek. Wanneer je een stadswandeling maakt door Woudrichem kom je langs verschillende (historische) hoogtepunten.

Wandelen door Woudrichem

Woudrichem heeft een kleine vesting, perfect om door heen te wandelen. Begeef je door de straten met historische gebouwen en langs de verschillende hoogtepunten: de Martinuskerk, Korenmolen Nooit Gedagt, het visserijmuseum, de stadswallen, de gevangenpoort en de historische haven. Kijk je ogen uit en ontdek deze historische vestingstad met een stadswandeling. Ook kun je een gids boeken via het stadsgidsengilde of de gratis stadswandeling ophalen bij een van de informatiepunten in de vesting, deze kun je herkennen aan de Biesboschlinievlag.

Opnames in Woudrichem

Woudrichem is ook bekend van de televisieserie ‘Dokter Tinus’, de serie is grotendeels opgenomen in dit mooie vestingstadje. Bij het VVV informatiepunt  kun je daarom dan ook de Dokter Tinus route verkrijgen, die je langs alle bekenden filmplaatsen in het stadje leidt. Daarnaast is het ook het decor geweest voor de Nederlandse film ‘Oorlogswinter’. Tijdens een wandeling door de vesting van Woudrichem kom je langs alle plekken die je ook terugziet in de film.

Je eigen stadswandeling door Woudrichem

Trek je liever je eigen plan en wil je Woudrichem op eigen tempo verkennen? Uiteraard kun je ook je eigen stadswandeling door Woudrichem maken! Haal je gratis stadswandelingskaart bij een informatiepunt. Je wilt de routekaart hebben zodat je niets vergeet! Je kunt zelf je eigen wandelroute bepalen en zelf meer leren over de historische vesting van Woudrichem.

Woudrichem – Loevestein

Een stadswandeling door Woudrichem is goed te combineren met een bezoek aan Slot Loevestein. Je kunt het met het voet-fietsveer Boven ’t Gat de oversteek maken naar Slot Loevestein en ook weer terug. Bedenk wel ‘Heen motte betaole en weer weer’, met andere woorden op de heenweg moet je betalen en als je terug wilt moet je weer betalen.

Stadswandeling door Woudrichem

Wil jij de historie van vestingstad Woudrichem beter leren kennen en een stadswandeling maken? Bezoek de website van VVV Altena voor meer informatie en om de route vast in te zien. Bekijk ook eens de andere activiteiten in de buurt van de Biesbosch en maak er een mooi uitstapje van!