Slot Loevestein

Al sinds 1361 waakt Slot Loevestein over Maas en Waal. In dit jaar laat ridder Dirc Loef van Horne een kasteel bouwen op de plaats waar de twee rivieren samenkomen en om hier riviertol te heffen. Later werd het kasteel een staatsgevangenis. Door de gevangenschap en ontsnapping van de internationaal beroemde rechtsgeleerde Hugo de Groot is Slot Loevestein (inter)nationaal bekend geworden. Slot Loevestein bezoeken? Dat kan! Waan jezelf in de middeleeuwse sferen rondom het eeuwenoude kasteel.

Museum

Met een persoonlijke sleutel kun je zelfstandig het kasteel Loevestein verkennen. Enthousiaste gidsen vertellen hier interactieve verhalen over de iconen ridders, gevangenen en soldaten die Slot Loevestein heeft gekend. Ook is er dagelijks rond 14.30 uur een lezing over het gedachtegoed van beroemde rechtsgeleerde Hugo de Groot. Speciaal voor kinderen wordt het verhaal ‘Ontsnapt’ verteld, waarbij ze zelf in de bekende boekenkist mogen klimmen. In de museumwinkel van Slot Loevestein kun je verschillende boeken, historisch glaswerk, streekproducten, ansichtkaarten, souvenirs en andere leuke cadeaus kopen. Ook aan de kleintjes is gedacht: zo zijn er verkleedkleren, kinderboeken, puzzels en ander speelgoed te krijgen. Bovendien kun je in de museumwinkel van Slot Loevestein terecht voor meer informatie.

Taveerne

Wanneer je Slot Loevestein bezoekt, kun je bij de Taveerne terecht voor een lekkere kop koffie of thee met iets lekkers. De Taveerne is een prettige rustplaats. Ideaal om even alle indrukken te verwerken met een schitterend uitzicht op kasteel Loevestein!

 

Slot Loevestein bezoeken

Wanneer je Slot Loevestein wilt bezoeken heb je altijd een entreeticket én tijdsblok ticket nodig. Dit geldt voor het kasteel, de vesting en de Taveerne. Je kunt op dit moment alleen online tickets kopen. Heb je vragen of twijfel je over de beschikbaarheid? Neem dan contact op met de receptie van Slot Loevestein. Tip: combineer je bezoek aan Slot Loevestein met andere activiteiten in de buurt, zoals een stadswandeling door Woudrichem of een fietstocht door de Vestingdriehoek.