Fiets een Rondje Biesbosch

Pontjes, waterrijke natuur, mooie uitzichten, bevers en de zee- en visarend. Het zijn allemaal ingrediënten voor een onvergetelijke en unieke fietstocht door de Biesbosch.

Het Rondje Biesbosch is in totaal 57 km lang, maar je kunt hem verlengen met de extra (oranje) lussen om nog meer van de prachtige omgeving te ontdekken en natuur met cultuur te combineren. Je kunt er dan ook meerdere dagen over doen en onderweg in een hotel of op een camping overnachten. Volg in 2020 niet de rode lijnen, omdat de pontjes gesloten zijn. Neem de grotere lus (oranje routes) om de pontjes te omzeilen.

Extra beleving langs de route

Als je de gratis App voor van IZI tours download en de Biesboschroute opent wordt je fietstocht extra leuk. Met de audiotour krijg je onderweg van een ‘gids’ interessante weetjes en verhalen. Het is of er iemand meefietst 😊. Open de IZI tour.

Welke knooppunten volg je voor het Rondje Biesbosch

90 – 8 – 20 – 19 – 16 – 18 -15- 29 – 13- 12 – 14- 18-  24 -31- 44 -97- 98 – 66 – 63 -90

Kaart met legenda

Download de kaart Rondje Biesbosch

Veren tijdens de route

• Pontje steur, vaart normaal gesproken dagelijks. In 2020 komt dit pontje NIET in de vaart i.v.m. Coronamaatregelen.

• Pont Leeuweveerke: vaart tenminste 2x per uur en vaker als het druk is.  In 2020 is ook het Leeuweveerke voorlopig nog niet in de vaart. Check www.leeuweveerke.nl 

Bezienswaardigheden onderweg

Een absolute aanrader is het nieuwe Biesbosch MuseumEiland, maar ook het historische vestingstadje Geertruidenberg met z’n gezellige markt is de moeite waard. Lekker eten of bijkomen kun je op diverse plekken.

 

Wat moet ik regelen voor vertrek

• De pontjes varen dagelijks gedurende het zomerseizoen.
• Twijfel je of je de laatste pont kan halen? Check de dienstregeling voor de zekerheid even op de website van ‘T Leeuwe Veerke of bij Vrienden van de Voetveren.
• Bekijk de overnachtingsmogelijkheden

Het is ook mogelijk om een fiets te huren. Bekijk de fietsverhuurbedrijven in jouw regio