Fiets een Rondje Biesbosch

Pontjes, waterrijke natuur, mooie uitzichten, bevers en de zee- en visarend. Het zijn allemaal ingrediënten voor een onvergetelijke en unieke fietstocht door de Biesbosch.

Het Rondje Biesbosch is in totaal 57 km lang, maar je kunt hem verlengen met de extra (oranje) lussen om nog meer van de prachtige omgeving te ontdekken en natuur met cultuur te combineren. Je kunt er dan ook meerdere dagen over doen en onderweg in een hotel of op een camping overnachten. Voor het Rondje Biesbosch moet je twee keer overvaren.

Extra beleving langs de route

Als je de gratis App voor van IZI tours download en de Biesboschroute opent wordt je fietstocht extra leuk. Met de audiotour krijg je onderweg van een ‘gids’ interessante weetjes en verhalen. Het is of er iemand meefietst 😊. Klik hier om de IZI tour te openen.

Welke knooppunten volg je voor het Rondje Biesbosch

90 – 8 – 20 – 19 – 16 – 18 -15- 29 – 13- 12 – 14- 18-  24 -31- 44 -97- 98 – 66 – 63 -90

Kaart met legenda

Download hier de kaart Rondje Biesbosch

Veren tijdens de route

• Pontje steur, vaart dagelijks
• Pont Leeuweveerke: vaart tenminste 2x per uur en vaker als het druk is

Bezienswaardigheden onderweg

Een absolute aanrader is het nieuwe Biesbosch MuseumEiland, maar ook het historische vestingstadje Geertruidenberg met z’n gezellige markt is de moeite waard. Lekker eten of bijkomen kun je op diverse plekken.

 

Wat moet ik regelen voor vertrek

• De pontjes varen dagelijks gedurende het zomerseizoen.
• Twijfel je of je de laatste pont kan halen? Check de dienstregeling voor de zekerheid even op www.leeuweveerke.nl of bij www.voetveren.nl
• Voor overnachtingsmogelijkheden kijk je hier 

Een fiets huren

Het is ook mogelijk om een fiets te huren. Klik hier voor de fietsverhuurbedrijven in de regio