Ontdek de natuur van Oosterhout en omgeving

Wandelroute Boswachterij Dorst

Boswachterij Dorst is een uitgestrekt bosgebied dat zich bevindt tussen Rijen, Oosterhout, Teteringen en Dorst. Het natuurgebied in de omgeving van Oosterhout kenmerkt zich door een ongerept stuk bos. In het gebied van Boswachterij Dorst vind je de voormalige recreatieplas Surae. Waar dit vroeger een drukbezochte recreatieplas was, kun je hier tegenwoordig prachtig wandelen en hiken in alle rust. Baan je eigen pad of volg de QR wandelroute door Dorst. In het gebied leven Schotse Hooglanders en kun je een hoop vogels spotten. Daarnaast kun je tijdens je wandelroute door Dorst verschillende folly’s tegenkomen: fantasiekunstwerken die in de 18de eeuw in de mode kwamen. Met kinderen breng je een bezoek aan Natuurspeelplek de Heksenberg. Hier kunnen ze eindeloos klimmen en klauteren, hutten bouwen en meer.

Vrachelse Heide in Oosterhout

Een ander mooi natuurgebied in Oosterhout is de Vrachelse Heide. Dit gebied wordt ook wel de Loonse en Drunense Duinen in het klein genoemd en is vooral voor kinderen erg leuk. Op een aantal plekken in dit gebied vind je picknickbanken, al kun je ook zelf een kleedje meenemen en op het zand gaan zitten. Geniet van een heerlijke picknick en neem ondertussen de prachtige natuur van Oosterhout in je op. In de Vrachelse Heide kun je verschillende dieren spotten, zoals hazen, patrijzen, fazanten, egels, wezels, ransuilen, haviken en buizerds. Daarnaast vind je in het bos met naald- en loofbomen ook prachtige bloemen.

Wandelen in de natuur van Oosterhout

Ben jij op zoek naar een plek waar je kunt genieten van de natuur van Oosterhout? Dan kunnen we Boswachterij Dorst en de Vrachelse Heide in Oosterhout zeker aanraden. Wil je je wandeling combineren met een leuke activiteit in de regio? Bekijk dan eens de website van VVV Oosterhout of breng een bezoek aan de Biesbosch!