Wandelen in Lage Zwaluwe: Gat van den Ham

Ontdek zelf hoe heerlijk het is om te wandelen in het natuurgebied Gat van den Ham in Lage Zwaluwe. Loop over mooie plattelandswegen, dijken en wandel langs de uitgestrekte dorpen. Ervaar de omgeving van Lage Zwaluwe met deze prachtige wandelroute van 16 kilometer lang.

Natuurgebied Gat van den Ham

Het Gat van den Ham is prachtig natuurgebied tussen Lage Zwaluwe en Drimmelen. Deze kreek is net als tiental anderen kreken, ontstaan gedurende de Sint-Elisabethsvloed. Het gebied rond het Gat van den Ham heeft vele veranderingen door mens en natuur getrotseerd. Het gebied kent een veelzijdig landschap en bestaat uit klei- en zandgronden.

Gat van den Ham wandelroute

De wandelroute van Gat van den Ham neemt je mee langs uitgestrekte landbouw akkers, waterbergingen en dijken. De route start bij de TOP overstappunt in Lage Zwaluwe en is 16 kilometer lang. De wandeling kent een gemakkelijke moeilijkheidsgraad en heeft weinig hoogteverschil. Het is een ideale wandelroute om te genieten van het zuidelijke deel van de Biesbosch.

Meer recreatie in Lage Zwaluwe

Lage Zwaluwe ligt aan de zuidelijke kant van de Amer. De jachthavenbedrijven die hier gevestigd zijn, verhuren met regelmaat sloepen voor recreanten. Niet alleen liefhebbers van natuur kunnen genieten van de omgeving, maar ook liefhebbers van historische, oude gebouwen zijn in Lage Zwaluwe op de juiste locatie. Bekijk alle mogelijkheden die Lage Zwaluwe je te bieden heeft!

Beleef de Biesbosch

Raak jij niet uitgewandeld of wil je meer gebieden van de Biesbosch ontdekken? Bekijk onze highlightpagina voor meer bijzondere belevenissen in en rondom de Biesbosch.