Dijk van een fietstocht

De Biesboschlinie (gemeente Altena) is alleen te bereiken via een brug of een veerpont. Vaak heb je er niet eens erg in dat je over het water hiernaartoe bent gekomen. Maar wanneer je hier bent, vallen de vele dijken direct op. De dijken  lopen prachtig mee met de vele rivieren waar je overheen kan fietsen. De dijken bieden je een prachtig uitzicht over rivieren. Zo kijk je recht op de Merwede, de Maas, het Heusden Kanaal, de Bergsche Maas en de kreken in het Nationaal Park De Biesbosch.

Fietsen in de Biesboschlinie

In het noordwesten van Noord-Brabant vind je de gemeente Altena en het gebied wordt ook wel de ‘de Biesboschlinie’ genoemd. In dit prachtige gebied vind je veel natuur en een eeuwenoud erfgoed. De gemeente Altena bestond voorheen uit de gemeenten Werkendam, Woudrichem en Wijk in Aalburg.  Het noordwestelijke deel van Nationaal Park de Biesbosch ligt in de gemeente Altena

Water heeft namelijk een grote rol gespeeld in de geschiedenis van de Biesbosch. Woudrichem heeft kunnen groeien door haar visrechten, terwijl Loevestein als vesting de Maas en Waal overzag. De rijke historie, gecombineerd met de prachtige natuur maken de Biesboschlinie tot een geweldige bestemming voor een dagje uit, een weekendje weg, of zelfs een hele vakantie.

Fietsen over dijken

Dijk van een fietstocht is een fietstocht die je 99,9% van de tijd over dijken laat fietsen. Je komt door de vestingstad Woudrichem en langs één van de grootste binnenvaarthavens van Europa! Je geniet van de constant veranderende rivieren en je kan zelfs een bezoek brengen aan Slot Loevestein (het kasteel waar Hugo de Groot uit wist te ontsnappen). Fiets langs de eeuwenoude molens en monumentale boerderijen. Wil je even ontspannen tussendoor? Stop dan eventjes bij een terrasje onderweg, rust even uit en geniet van de gastvrije ontvangst.

Je kan zelf je startpunt bepalen. De Dijk van een fietstocht is voornamelijk een rondje door de gemeente Altena en haar buitengebied. Wil je graag meer informatie? Bekijk dan de informatiepagina van de Biesboschlinie. Wij wensen je veel plezier!