De Bombast in Oosterhout

Bombast is de vrolijke, gezellige en rebelse nar die ooit in Oosterhout leefde. Hij is door een vloek onder de stad verdwenen en sindsdien is hij nooit meer gezien! De aanwezigheid van de Bombast is altijd merk- en voelbaar geweest in al het moois en goeds dat in Oosterhout gebeurt. Maar gaat er iemand ooit tastbaar bewijs vinden? Misschien kan jij dit wel!

De Bombast herrijst

“Op het moment dat de tijd er rijp voor is en de mensen het nodig hebben, uit deze grond, zal op deze plaats mijn erfgenaam en daarmee mijn gedachtegoed verschijnen en onder diens vleugels zal er een feest ontspringen, vuriger en uitbundiger dan dat er ooit een geweest is.”

De Bombast verscheen in 1883 uit de aarde onder Oosterhout. Hij stond direct centraal in de stad als feestvierende, bourgondische positieveling, die de hele bevolking bij elkaar bracht. Maar niet iedereen kon de Bombast waarderen met zijn feestelijkheden en rebelse activiteiten. Zo kwam het dat de Bombast werd vervloekt, waarna hij terug in de aarde onder Oosterhout verdween. Sinds dat moment groeit de Bombast mee met de stad en staan zijn idealen nog steeds voor al het goeds dat gebeurt in Oosterhout. De inwoners van Oosterhout vermoeden dat de Bombast ooit zal herrijzen wanneer de tijd er rijp voor is. Maar hoe en wanneer is nog altijd een raadsel! Lukt het jou om de Bombast te vinden?

De Bombast speurtocht

Dit is hoe het verhaal van de nieuwe speurtocht over het leven van de Bombast begint. Deze gezellige speurtocht voert je langs al mooie plekjes van Oosterhout. Speur jezelf aan de hand van DOE- en DENK-opdrachten een weg naar het einde en ontdek alles over deze mysterieuze nar en wat er van hem geworden is. Misschien vind je zelfs de nar! De Bombast speurtocht is nu verkrijgbaar voor €4,95 bij de VVV Oosterhout in Theater de Bussel aan de Torenstraat 8. We zien je graag verschijnen.