Highlights Geertruidenberg


In en rondom de Biesbosch zijn veel mogelijkheden voor een leuk dagje uit of een langer verblijf. Er is altijd wel wat moois te beleven. We hebben op deze pagina 7 bijzondere belevenissen in Geertruidenberg voor je uitgelicht.

Landgoed Het Broeck

Voor cultuurliefhebbers is Landgoed Het Broeck een must gedurende het bezoek aan deze regio, met als hoogtepunt het Rijtuigmuseum in Raamsdonk.

Stadswandeling in Geertruidenberg

Geertruidenberg was in de Middeleeuwen een welvarend handelsstadje en veel sporen uit die tijd zijn bewaard gebleven. Ontdek deze vestingstad met een stadswandeling.

Terrasjes op de markt in Geertruidenberg

Geniet op de Markt van Geertruidenberg van lindebomen, historische panden en een kopje koffie op een gezellig terras. Geniet op de Markt van Geertruidenberg van lindebomen, historische panden en een kopje koffie op een gezellig terras.

Highlights Geertruidenberg


In vestingstad Geertruidenberg weten ze al heel lang hoe belangrijk het is om jezelf goed te beschermen. Deze stad met de oudste stadsrechten in het Graafschap Holland lag aan belangrijke vaarroutes. Dat vroeg in 1319 al om rondelen en poorten als ommuring.

Tentoonstelling: De Biesbosch in beeld bij Museum De Roos

Tentoonstelling: De Biesbosch in beeld bij Museum De Roos. In Museum De Roos wordt de geschiedenis van Geertruidenberg in vele facetten gepresenteerd.

Tentoonstelling van de Oudheidkundige Kring

Deze zomer vind je een nieuwe tentoonstelling van de Oudheidkundige Kring in Geertruidenberg. In de tentoonstelling Geertruidenberg: Verbindende vestingstad in Brabant wordt ‘verbindend’ getoond.

Fort Lunet als thuishaven in de Biesbosch

Fort Lunet is de perfecte uitvalsbasis voor een dagje uit in de Biesbosch. Kom dineren, huur een fluisterboot of ontdek een van de spannende escaperooms.

Muizen- en olifaantentochten

Een erg leuke activiteit voor kinderen in de buurt van de Biesbosch is de gratis muizen- en olifaantentocht in gemeente Geertruidenberg. Verspreid over de gemeente zitten 14 olifaanten en 20 muizen verstopt!