Highlights Altena


In en rondom de Biesbosch zijn veel mogelijkheden voor een leuk dagje uit of een langer verblijf. Er is altijd wel wat moois te beleven. We hebben op deze pagina 7 bijzondere belevenissen in Altena voor je uitgelicht.

De Vestingdriehoek

Wil je een actief dagje cultuur snuiven in de buurt van de Biesbosch? Bezoek dan eens de Vestingdriehoek in de gemeente Altena. In één dag kun je alle vijf de vestingen bezoeken.

De Groesplaat

De Groesplaat is een mooi natuurgebied in de uiterwaarden tussen de Boven-Merwede en Oudendijk, tussen Woudrichem en Sleeuwijk. In dit gebied kun je heerlijke wandelingen maken.

Slot Loevestein

Al sinds 1361 waakt Slot Loevestein over Maas en Waal. Bezoek dit bijzondere en eeuwenoude kasteel en waan jezelf in de middeleeuwse sferen.

Highlights Altena


In het noord-westen van Noord-Brabant, vind je de Biesboschlinie. Dit mooie gebied is het thuis van eeuwenoud erfgoed en prachtige natuur. Het gebied beslaat de gemeente Altena met zijn 21 kernen, waaronder Altena, en het zuidelijke deel van de Biesbosch.

Pompveld bezoeken

Het Pompveld ligt in de gemeente Altena en is een plek waar je geweest moet zijn. Bekijk snel onze website en lees meer over dit prachtige gebied en haar diersoorten.

Forten in de Biesboschlinie

De Biesboschlinie herbergt 4 forten, 2 sluizen en verschillende kazematten. Fort Altena, Fort Bakkerskil en Fort Giessen zijn zeer de moeite waard om te bezoeken.

Stadswandeling door Woudrichem

Een stadswandeling door de historische vesting van Woudrichem, dat moet je gedaan hebben. Ontdek deze prachtige vesting in de gemeente Altena.

Klimpark Biesbosch

Op recreatieterrein De Kurenpolder vind je het leukste klimpark van Nederland: Klimpark Biesbosch. Het parcours brengt uitdaging voor iedereen!