Film ‘Holland, Natuur in de Delta’

Na het grote succes van de natuurfilm De Nieuwe Wildernis werken de makers van de film op dit moment aan het tweede deel van de trilogie: HOLLAND –  Natuur in de Delta. Deze film gaat op 24 september 2015 in première. Het derde en afsluitende deel van de triologie is: Waddenland – Living on the Edge en zal eind 2017 uitkomen bij de start van Leeuwarden culturele hoofdstad Europa (Lwd2018).

Het project

Inmiddels is de productie van de film in volle gang. Sinds het prille voorjaar zijn camerateams op locatie door heel Nederland aan het werk. De introductie van het project was bij RTL Late Night. Vanaf eind september start de communicatie vanuit EMS FILMS zelf en wordt gewerkt naar een spectaculaire lancering van HOLLAND in september 2015.
Het (film)project wordt net als De Nieuwe Wildernis breed aangepakt (als nationaal gebaar). Uniek is het partnerschap met de grote natuurorganisaties WNF, Natuurmonumenten, IVN, De12Landschappen en Staatsbosbeheer. Daarnaast de ondersteuning vanuit de Unie van Waterschappen en Rijkswaterstaat voor de ontwikkeling van het educatieve pakket, de delta in de klas. Het thema van de film sluit inhoudelijk aan op tal van lopende en toekomstige projecten die zich richten op natuurontwikkeling en (water)veiligheid.
Het verhaal van de film is een herontdekking van Nederland. Internationaal een showcase van de Nederlandse identiteit: natuurmakers en watermanagers. Naast de film ontwikkelen we met de partners een online platform dat ruimte geeft voor natuurconcepten.


Naar boven