Workshop jenever maken

Type:

Workshop

Omschrijving

Workshop voor individuelen en kleine groepjes. Inschrijven verplicht.

Al sinds 1872 distilleert Rutte jenevers en likeuren. Dat gebeurt vandaag de dag nog op dezelfde wijze, “met passie voor ambacht”. Er worden geen smaak- of kleurstoffen gebruikt. Alle smaak en kleur is afkomstig van vers fruit, kruiden en noten. Dat ziet u, ruikt en proeft u!
Het historische pand in de oude binnenstad van Dordrecht is nog in de originele staat. Nog steeds worden hier de distilleerketels gestookt en worden kleine producties zelfs nog met de hand gevuld. Op de eerste verdieping waar eens de familie woonde, is nu een sfeervolle Proefkamer.

Na ontvangst met koffie, thee en koek uitleg over de grondstoffen en over het proces van distilleren en extraheren, waarna een uitgebreide proeverij van de verschillende jenevers en likeuren.
Na dit gedeelte zelf aan de slag met de rijke variëteit aan distillaten en tincturen die Rutte maakt uit kruiden en vers fruit. Stap voor stap mee in de wondere wereld van de distillateur. Het proeven van de eigen creaties mag natuurlijk niet ontbreken! Uw recept mee naar huis in een flesje met eigen etiket.

Openingsdata en tijden